ФК “Львів” розглядає можливість повернення до українського футболу

Наступний сезон 2024/25 може ознаменуватися поверненням львівського клубу «Львів» на футбольну мапу України. Хоча команда зберегла право на участь у Першій лізі, наразі розглядається альтернативний варіант – заява до Другої ліги.

Варто зазначити, що йдеться про фактичне створення нового клубу з нуля та під новою юридичною особою. Це пов’язано з боргами, що накопичилися у рамках «мертвого» проекту Богдана Копитка.

Очікується, що оновлений «Львів» матиме нову емблему (ймовірно, один зі старих логотипів), а також нову форму. Фінансування клубу візьме на себе Роман Михайлів, який вже займається дитячо-юнацькою школою «Львова» та інвестує у тернопільську «Ниву».

Ставка буде зроблена на молодь – вихованців академії Романа Михайліва. Юридично ж власником клубу, ймовірно, стане хтось інший (бізнес-партнери Михайліва), щоб уникнути конфлікту інтересів через володіння двома клубами.

За інформацією від Спортивки, остаточне рішення про повернення «Львова» ще не прийнято, але розмови про це ведуться доволі серйозно. Тому ймовірність чергової появи «левів» на професійному рівні є доволі високою.

Читайте також: