Ніколіні: “Україна може виявитися темною конячкою на чемпіонаті Європи”

Карло Ніколіні, тренер “Шахтаря”, прокоментував вихід збірної України на чемпіонат Європи-2024. Він зазначив, що у складі “синьо-жовтих” є багато талановитих гравців.

“Україна дуже хотіла пройти кваліфікацію на Євро-2024, у тому числі через все, що відбувається в країні поза футболом. Я думаю, що Україна може виявитися темною конячкою на чемпіонаті Європи. Це молода команда з цікавими гравцями. Кваліфікація на Євро-2024 також дає надію країні та позитивні емоції.

Україна – це команда, яка може грати з різними схемами. Україна має талант і тактику. 7-8 футболістів грають за кордоном, а ті, хто зі мною в “Шахтарі”, завжди потрапляють до Ліги чемпіонів.

Ребров на лаві запасних та Шевченко на чолі Асоціації футболу приносять досвід, вони приносять авторитет. Рівень збірної зріс і, повторюся, деякі гравці неймовірно талановиті. Вони великі професіонали, на кожній позиції є важливі гравці, а 2-3 для мене – це феномени. У них також є два дуже сильні воротарі”, – сказав Ніколіні.

Нагадаємо, збірна України обіграла Ісландію у фіналі плей-оф відбору на Євро-2024 (2:1). “Синьо-жовті” пропустили у першому таймі, але вирвали перемогу завдяки голам Віктора Циганкова та Михайла Мудрика після перерви.

У груповому етапі ЧЄ-2024 Україна зіграє у квартеті Е з Бельгією, Словаччиною та Румунією.

Євро-2024 пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року. Матчі європейської першості приймуть арени в Берліні, Кельні, Дортмунді, Дюссельдорфі, Франкфурті, Гельзенкірхені, Гамбурзі, Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті.

Читайте також: