Угіс Крастіньш залишить посаду головного тренера збірної України з волейболу

Головний тренер чоловічої збірної України з волейболу Угіс Крастіньш покине свою посаду, розповів президент Федерації волейболу України Михайло Мельник. До 4 квітня ФПУ приймає документи кандидатів на вакантну посаду.

“До 4 квітня триває прийом документів. Федерація волейболу України давно визначилася, кого буде підтримувати. Таку згоду, в принципі, дав і основний спонсор, який буде оплачувати роботу цього тренера.

Не можу сказати, хто він [новий тренер] буде. Буде конкурс, може, виграє й інший. Але, хто б не був, насамперед хочу подякувати Угісу Крастіньшу, нашому наставнику, який дуже багато зробив для українського волейболу, приніс до нас ту європейськість, дав правильний напрямок. Але час іде, і нам потрібно рухатися вперед”, – сказав Мельник.

Крастіньш очолює збірну України із 2017 року. Під його керівництвом чоловіча команда перемагала та займала призові місця у Золотій Євролізі та дійшла до чвертьфіналу чемпіонату світу-2022. Однак, на жаль, українці не змогли кваліфікуватися на Олімпіаду-2024 у Парижі.

У травні збірна України виступить у черговому розіграші Золотої Євроліги. Перший матч “синьо-жовті” проведуть із Румунією 18 травня.

Читайте також: