У Кам’янському пройшов традиційний турнір “Шашкова Весна на Дніпробуді”

13 березня у Кам’янському на базі клубу “Золота шашка” Дніпровського державного технічного університету пройшов традиційний турнір “Шашкова Весна на Дніпробуді”. Організаторами змагань виступили управління молоді та спорту, громадське об’єднання “Бджола” та місцева федерація шашок.

Свої сили на турнірі випробовували 24 студента та учня різних навчальних закладів міста. Головним стимулом для багатьох був саме тріумф, адже лише абсолютний переможець за підсумками змагань виконував норматив 1 спортивного розряду.

На церемонії відкриття виступили ректор ДДТУ Віталій Гуляєв, голова федерації шашок Кам’янського Ігор Губарєв та минулорічний переможець турніру “Шашкова Весна на Дніпробуді” Сергій Клименко. Кожен з них привітав учасників змагань та побажав їм вдалої гри. Подякували організатори й Збройним Силам, завдяки яким талановита молодь України може займатися спортом та брати участь у турнірах.

До речі, ДДТУ, на базі якого функціонує спортивний клуб “Золота шашка”, все частіше стає центром шашкових перегонів як місцевого так і всеукраїнського рівнів. Минулого року у Кам’янському відбулися одразу три чемпіонати України серед дорослих та ветеранів. І в кожному з них у списку організаторів значився Дніпровський державний технічний університет.

Як пройшли змагання?

Зі стартових хвилин свої претензії на перемогу підтвердили Артем Тамбовцев, який до 6-го туру не мав поразок, та Дмитро Бєловєнцев, що переграв своїх опонентів у перших 4-х партіях поспіль. Основним чинником успіху мала стати стабільність продемонстрованої гри. А саме стабільності не вистачило на фініші багатьом претендентам на перемогу.

Так, наприклад, той же Бєловєнцев несподівано двічі поспіль програв у 5-му та 6-му турах. Не витримав неймовірної напруги і Тамбовцев, отримавши дві “баранки” у 7-му та 8-му турах. Проте, інших невдачі на старті стимулювали грати агресивніше. Це стосується Віталія Шульги, Данила Ісенко, Романа Карпенко, Владислава Майстренко та Ярослава Карнізова. Саме ці юнаки прийшли до фінішу з однаковими показниками – по 12 очок. Для підбиття підсумків довелося головному арбітру турніру – судді національної категорії Віталію Попрузі рахувати додаткові показники. Артем Тамбовцев посів 3-є місце, Віталій Шульга зупинився в одному кроці від перемоги – він другий. А абсолютним чемпіоном турніру і володарем головного призу з 13-ма очками став-таки Дмитро Бєловєнцев.

Не менш запеклу жагу до перемоги продемонстрували і дівчата. Як і в заліку серед хлопців, призові місця визначилися не за очками (їх в доробку кожної з претенденток була однакова кількість – по 9), а за коефіцієнтом. Підсумкова трійка вийшла наступна: Софія Михалевич – 1 місце, Кіра Єрофєєва – 2 місце, Ангеліна Ємець – 3 місце. Але слід відзначити і Христину Мачутську, яка теж набрала 9 очок. Доля вирішила розташувати дівчину на 4-й позиції. Проте свій бонус вона все ж отримала. Свій безрозрядний кітель Христина із задоволенням тепер замінить на кітель 3-го спортивного розряду. До речі, як і її брат Владислав Мачутський, і інші спортсмени, що виконали норматив, а саме: Михайло Нікулін, Кіра Єрофєєва та Ангеліна Ємець.

Підсумкове положення. Юнаки

  1. Бєловєнцев Дмитро (ДДТУ) – 13 з 18 очок;
  2. Шульга Віталій (ДДТУ) – 12;
  3. Тамбовцев Артем (ДДТУ) – 12.

Підсумкове положення. Дівчата

  1. Михалевич Софія (ДДТУ) – 9 з 18 очок;
  2. Єрофєєва Кіра (ФКХТтаП ДДТУ) – 9;
  3. Ємець Ангеліна (ФКХТтаП ДДТУ) – 9.

У Кам’янському пройшов традиційний турнір "Шашкова Весна на Дніпробуді"У Кам’янському пройшов традиційний турнір "Шашкова Весна на Дніпробуді"