Збірна України виступить на Спеціальній Олімпіаді

З 12 по 25 червня у Берліні пройдуть Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади.

У змаганнях виступлять 7000 спортсменів, 185 делегацій, 20000 волонтерів. Україну представлятимуть учасники із Волинської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей і міста Київ у 7-ми видах спорту. Делегація складатиме 36 осіб.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Як розповів президент Спеціальної Олімпіади України (СОУ), Надзвичайний і Повноважний Посол, академік НАН Сергій Комісаренко, Спеціальна Олімпіада привертає особливу увагу до учасників. Адже люди з ментальними розладами є найбільш незахищеними.

За його словами, після повномасштабного вторгнення було важко знайти можливість для тренувань, але з квітня цього року в містах, де немає активних бойових дій, спортивні заходи відновились.

– За рік, попри всі труднощі, ми змогли провести відбіркові змагання і зібрати команду, яка 11 червня вирушить на найбільший у світі інклюзивний спортивний захід, – зазначив Комісаренко.

Учасниця нашої збірної, представниця настільного тенісу Катерина Грищенко розповіла, що дуже чекає на ці змагання, адже вони ні на що не схожі.

– Це особливі змагання для особливих людей, – зазначила спортсменка. – Це справжнє свято. І вже за два тижні я буду його частиною. Постараюсь викластись на сто відсотків і завоювати медаль для своєї незламної України.

Довідково:

Спеціальна Олімпіада (Special Olympics) – міжнародна організація, яка займається питаннями організації спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Спеціальні Олімпійські ігри проводяться раз на чотири роки.