WBC санкціонує бій Джошуа з переможцем двоматчевого протистояння між Усиком та Ф’юрі

WBC готовий до організації поєдинку екс-чемпіона світу у хевівейті Ентоні Джошуа з Олександром Усиком або Тайсоном Ф’юрі після двох очних протистоянь українця з “Циганським королем”.

“WBC був поданий запит про санкції щодо бою за безперечний титул. Ми прийняли ці санкції та погодилися на матч-реванш, який вони запросили, але ми також не маємо нічого проти, якщо Ентоні Джошуа зустрінеться з переможцем, якщо це не порушує умови контракту або чогось іншого.

WBC дуже уважно ставиться до цього питання. Таким чином, ми повністю звільнили шлях для безперечного бою, для матчу-реваншу та ще одного бою на найвищому рівні. Позиція WBC зараз гранично відкрита для поєдинку за абсолютне чемпіонство. Ми підтримуємо бої, які хочуть побачити фанати”, – заявив президент Всесвітньої боксерської спілки Маурісіо Сулейман.

Нагадаємо, об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті між Ф’юрі та Усиком відбудеться 18 травня. Івент прийме саудівський Ер-Ріяд. WBC пропонує провести реформу суддів на звітний бій, збільшивши їхню кількість до 5-6 осіб. Штрафні санкції для боксерів у разі відмови від поєдинку становлять 10 мільйонів доларів.

Президент WBC Мауріс Сулейман оголошував, що між боксерами укладено угоду на повторний поєдинок. Бій-реванш також готові санкціонувати і у WBO.

У ніч на 9 березня Джошуа переміг нокаутом над екс-чемпіоном UFC Френсісом Нганну. Повідомлялося, що Ей Джей претендує на можливий вакантний титул IBF, а його суперником стане Філіп Хргович.

Читайте також: