Російських і білоруських гімнастів допустили до участі у міжнародних змаганнях

Міжнародна федерація гімнастики допустила до змагань російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну.

Російських та білоруських стрибунів на батуті допустили до участі у міжнародних змаганнях та Кубку світу, що відбудеться наприкінці березня в Німеччині. Доведено, що вони підтримують криваву путінську війну. Мова йде про Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича. Вони брали участь у низці пропагандистських заходів кремля, змагалися на фоні банерів із військовою російською символікою та висловлювали публічно свою проросійську позицію.

З цього приводу очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та президент Федерації гімнастики України Олександр Сухомлин звернулися з листом до МОК і Міжнародної федерації гімнастики, де вказали на порушення рекомендацій МОК про нейтралітет спортсменів з країн-агресорок, звернули увагу на докази щодо позиції цих спорсменів та попросили переглянути рішення щодо їх допуску на змагання.

Нагадаємо, Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтвердила допуск тенісистів з Росії та Білорусі як “нейтральних” спортсменів на найближчі Олімпійські та Паралімпійські ігри, які відбудуться влітку 2024 року в Парижі.

Читайте також: