Наставник “Болоньї” Тіаго Мотта – найкращий тренер Серії А в лютому

Наставник “Болоньї” Тіаго Мотта визнаний найкращим тренером італійської Серії А в лютому.

“Россоблу” провели ідеальний місяць – п’ять перемог у п’яти матчах з загальним рахунком 14:3. Переможну серію команда Мотти продовжила і в березні – вольовим тріумфом (2:1) на полі “Аталанти” у прямій сутичці за місце у зоні ЛЧ.

Тіаго Мотті 41 рік. Італієць бразильського походження отримав цю нагороду вже втретє у кар’єрі.

Мотта був знаним гравцем – грав у півзахисті за “Барселону”, “Атлетіко”, “Дженоа”, “Інтер” та “Парі Сен-Жермен”. Сумарно завоював 30 трофеїв, включаючи дві Ліги чемпіонів та вісім чемпіонських титулів у трьох топ-лігах. Зі збірною Італії був фіналістом Євро-2012.

Самостійна тренерська кар’єра Тіаго розпочалася у 2019 році. Він встиг попрацювати з “Дженоа” та “Спецією”, а влітку 2022-го очолив “Болонью”. Відразу підняв команду в топ-10 – вперше за 11 років.

Зараз “червоно-сині” проводять свій найкращий сезон як мінімум за 50 років. “Болонья” набрала 51 очко та закріпилася на четвертому місці, випереджаючи найближчого переслідувача на чотири пункти. Зазначимо, що скромний клуб ніколи не грав у Лізі чемпіонів, а в єврокубки востаннє пробивався ще минулого століття (якщо рахувати Кубок Інтертото – то у 2002-му).

Нагороду буде вручено Мотті у неділю, 9 березня, під час домашнього матчу проти лідера чемпіонату “Інтера”.

Читайте також: