Відділення пауерліфтингу кам’янської ДЮСШ№2 – одне з найкращих в Україні

Кращим відділенням пауерліфтингу в Україні визнано відділення ДЮСШ №2 з Кам’янського.

Приємна новина надійшла з Коломиї, Івано-Франківської області, де з 18 лютого по 1 березня відбулися три поспіль чемпіонати України з пауерліфтингу. За підсумками 2023 року дитячо-юнацька школа №2 Кам’янської міськради увійшла у топ-10 кращих відділень країни з пауерліфтингу.

Про це повідомив голова Кам’янської федерації пауерліфтингу, тренер ДЮСШ №2, Валентин Маліков, якому на церемонії відкриття організатори вручили відповідну відзнаку.

У минулому році його вихованки Тетяна Музиченко, Віра Попруга та Домініка Атаєва вибороли велику кількість медалей чемпіонатів світу, Європи та України. Окрім гарних результатів на всеукраїнській та міжнародних аренах, що принесли Кам’янському велику кількість залікових очок, одній із спортсменок, а саме Тетяні Музиченко, на цих змаганнях вдалося виконати норматив майстра спорту України.

Окрім Валентина Малікова, який виховує атлетів високого рівня, на базі спортклубу Power, спортивними наставниками у дитячо-юнацькій школі також є Ілля Марей (СК Power) та Григорій Степанченко (СК TANDEM). Кожен з цих тренерів також має гарні результати своїх вихованців, що і підтверджує нагорода про визнання сили кам’янської школи пауерліфтингу.

Довідково

Змагання з пауерлійтингу відбуваються у різних вікових групах та вагових категоріях. Чемпіонати світу, Європи та України окремо проводяться з триборства та жиму штанги лежачи відповідно з пауерліфтингу, в якому використовується спеціальна екіпіровка, та з класичного пауерліфтингу, де атлети демонструють силу своїх можливостей без екіпіровки. До триборства входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві й тяга штанги, які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

Відділення пауерліфтингу кам'янської ДЮСШ№2 - одне з найкращих в Україні Відділення пауерліфтингу кам'янської ДЮСШ№2 - одне з найкращих в Україні Відділення пауерліфтингу кам'янської ДЮСШ№2 - одне з найкращих в Україні Відділення пауерліфтингу кам'янської ДЮСШ№2 - одне з найкращих в Україні

Читайте також: