Українець Віталій Мандзин виграв Малий кришталевий глобус юніорського Кубка IBU

Український біатлоніст Віталій Мандзин вперше у своїй кар’єрі виграв Малий кришталевий глобус на рівні юніорського Кубка IBU.

Цю нагороду він отримав за те, що посів перше місце у загальному заліку масстартів на 60 осіб за підсумками результатів, показаних на юнацьких чемпіонатах Європи та світу 2024 року.

Нагадаємо, Мандзин став срібним призером масстарту на юнацькому чемпіонаті Європи-2024 у польському Якушице. На юнацькому ЧС-2024, який у ці дні проходить в естонському Отепя, Віталій в аналогічній дисципліні зупинився за крок до медалей – четверте місце.

У заліку масстартів Мандзин набрав 125 очок – на 35 більше, ніж Матія Легович та Сівер Герхартсен, тріумфатори ЧЄ та ЧС відповідно. Справа в тому, що хорват у масстарті на чемпіонаті світу прийшов до фінішу лише 15-м, а норвежець у згаданій дисципліні на континентальній першості не брав участі.

У загальному заліку юніорського Кубка IBU Віталій посідає 12-те місце. Найкращий поточний результат серед українців у Степана Кінаша – восьма позиція.

Читайте також: