“Барселона” позбавила Дані Алвеса статусу легенди клубу

“Барселона” офіційно виключила екс-захисника Дані Алвеса, який нещодавно отримав тюремний термін за сексуальне насильство, з пантеону клубних легенд.

40-річний бразилець сумарно зіграв за “Блауграну” 408 матчів (2008 – 2016, 2021/22), забив 22 голи, віддав 105 результативних передач. У складі каталонського гранда він шість разів ставав чемпіоном Іспанії, тричі вигравав Лігу чемпіонів, а всього завоював 23 різні трофеї.

За всю історію “Барселони” статус клубної легенди заслужили 102 футболісти, останніми цей список обраних поповнили Жорді Альба, Серхіо Бускетс та Жерард Піке. Очолює його Жоан Гампер, легендарний засновник та перший президент клубу.

Алвеса “синьо-гранатові” не поспішали виключати із цієї символічної “Зали слави”, спираючись на презумпцію невинності бразильця, і ухвалили рішення про виключення лише після оголошення судового вироку.

Нагадаємо, 22 лютого Верховний суд Каталонії засудив Дані Алвеса до чотирьох з половиною років ув’язнення. Екс-футболіста, рекордсмена збірної Бразилії в історії ЧС, визнали винним у зґвалтуванні, яке сталося наприкінці 2022 року.

Спочатку прокуратура вимагала для обвинуваченого дев’ять років в’язниці. При цьому адвокат Алвеса вже заявив про подання апеляції на вирок.

Читайте також: