Кам’янський клуб “Ринг” – володар Кубку міського голови з боксу

З 22 по 24 лютого на базі СК “Прометей” відбувся “Кубок міського голови з боксу”. Такі масштабні змагання проходять в нашому місті вперше.

За звання кращого змагалися близько 200 провідних спортсменів міста – вихованців боксерських клубів, а також відділень боксу дитячо-юнацьких спортивних шкіл Камʼянського.

24 лютого пройшли фінальні змагання, за результатами яких визначилися найкращі команди та боксери.

На видовищний захід завітало багато почесних гостей, серед яких міський голова Андрій Білоусов, голова Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії “Бджола” Олександр Лукашов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК “Прометей”, депутат від ПП “Бджола” Андрій Дроговоз, дворазовий призер Олімпійських ігор, чемпіон Європи та миру з боксу, член президії Федерації боксу України, ректор Дніпровського інституту фізичної культури і спорту Віктор Савченко, а також тренери та спонсори заходу.

– Шановні спортсмени, тренери та вболівальники, Кубок міського голови з боксу проводиться в нашому місті вперше, і я радий вітати 200 кам’янчан, які віддали перевагу цьому найдавнішому, найпопулярнішому виду спорту, який виховує справжніх захисників, – сказав мер. –  Виховує і морально і фізично. Тому я пишаюся кожнии кам’янчанином, хто займається цим видом спорту. Ви – наші майбутні чемпіони, а ми будемо робити все, аби спорт в нашому місті розвивався. Також хочу подякувати нашим Збройним Силам України за те, що в ці складні для країни часи, наша молодь має можливість займатися спортом. Бажаю всім нових звершень, перемоги та миру!

Найкращою командою, яка отримала величезний Кубок міського голови та сертифікат на 30 000 гривень, став боксерський клуб “Ринг”. Другими стала команда ДЮСШ№1 лівий берег, вони отримали сертифікат на 15 000 гривень. Третє місце та сертифікат на 5 000 гривень виборола команда ДЮСШ№1 правий берег.

Також були нагороджені найкращі боксери у таких номінаціях:

– “За кращий бій” –  Микола Облап та Данило Михальчук;

– “За кращу техніку” – Гліб Свірчук;

– “За волю до перемоги” – Родіон Сидоров.

Директор боксерського клубу “Ринг” Андрій Шешурєв розповів, що на рингу змагалися 39 його вихованців і що він дуже задоволений їх результатом.

– Змагання пройшли на високому рівні: справедливе суддівство, гарна організація, ми задоволені, – сказав тренер. – Також хочу відзначити, що нещодавно в нашому місті була створена нова Федерація боксу на чолі з цілеспрямованим та енергійним Андрієм Дроговозом. Все працює на високому рівні. Ніяких нарікань немає. І таких масштабних змагань у нашому місті ще не було. Боксерські клуби показали свою майстерність, ну а наша команда стала найкращою по кількості балів. Були в нас важкі суперники, такі як ДЮСШ №1, ДЮСШ №2, СК “Дзержинець”, а були й досить легкі. У нас є бойовий дух та нестримне бажання перемагати, що ми з успіхом і робимо. Це перший і не останній кубок боксерського клубу “Ринг”.

Зараз БК “Ринг” відвідує 70 юних спортсменів.

Після всіх урочистостей усі бажаючі мали можливість спробувати свої сили у турнірі з кистьової динамометрії “Найсильніші руки міста”. Ці змагання у нашому місті нещодавно започаткувала представник Ліги Світової Сили, керівник гуртка “Атлетична гімнастика” у лівобережному Будинку дитячої творчості Людмила Гайдученко.

Головним завданням учасників було як слід стиснути динамометр, щоб виміряти свою силу.