У Кам’янському змагалися важкоатлети

23 лютого на базі важкоатлетичного залу ДЮСШ№1 пройшов Відкритий чемпіонат Кам’янського з важкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007 та 2009 років народження.

У змаганнях взяли участь близько 20 спортсменів з Дніпра, Кам’янського та Павлограда.

Привітати спортсменів завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК “Прометей”, депутат від ПП “Бджола” Андрій Дроговоз, представники ГО “Бджола” Тетяна Котова та Оксана Хасамутдінова.

– Шановні спортсмени, тренери та гості змагань, за дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас з початком важкоатлетичних змагань. – сказав А.Івашина. – Сьогодні ми утримуємо наш спорт на високих позиціях, завдяки небайдужим тренерам, таким як династія Петеримових. Тренерам, які протягом довгих десятиліть віддають свої сили, бажання та натхнення розвитку нашого чудового спорту. Ми боремося із земним тяжінням, наш єдиний суперник це штанга. Завдяки вашій праці, наші богатирі беруть участь у змаганнях різних рівнів та займають призові місця. Також ми дякуємо всім тим, хто захищає нашу Батьківщину, виборює Незалежність та наближає нашу перемогу!

Заслужений тренер України Сергій Петерімов розповів, що ці змагання є відбірковими для участі у чемпіонаті України, який пройде з 17 по 25 березня у місті Луцьк. Там братиме участь збірна команда Дніпропетровської області серед кадетів віком до 17 років.

– Як відомо, важка атлетика є олімпійським видом спорту, – зазначив тренер. – У програмі спортсмен виконує ривок та поштовх. За результатами, відповідно до вагових категорій, визначаються чемпіони у ривку, у поштовху, і в сумі двоборства.

Аби підготуватися до змагань спортсмени пройшли чотири тижні підготовчого періоду та чотири змагального. Серед учасників є такі відомі спортсмени як Артем Дурда, призер чемпіонату України та учасник чемпіонату Європи серед молодших юнаків до 15 років. Аліса Даниленко, учасниця чемпіонату України до 13 років.

А для когось цей старт став першим. Так, 10-річна Дар’я Приходько вперше бере участь у змаганнях такого рівня. Та вже показала високі результати – встановила рекорд Дніпропетровської області, піднявши 20 кг.

Сьогодні відділення важкої атлетики в нашому місті працюють в ДЮСШ№1 та ДЮСШ№2, а також у Вищому професійному училищі та Коледжі фізичного виховання.