Жіноча збірна України з футболу зіграє перший матч плей-оф

Сьогодні, 23 лютого, в Кирджалі на “Арда-Арена” відбудеться перший матч плей-оф Ліги націй серед жіночих національних команд у Дивізіоні В. Гратимуть команди Болгарії та України. Початок гри о 16:00.

Зараз українки мають шість очок і зайняли третю сходинку в своїй групі. Також українська збірна здобула право зіграти в плей-оф за можливість зберегти місце в дивізіоні.

Відомо, що згідно регламенту, три найкращі команди, що займуть треті місця (включно з Україною), зіграють у стикових матчах проти трьох найкращих команд, що посіли другі місця в Дивізіоні C.

Переможці матчів зможуть зіграти у Лізі B у рамках кваліфікації Євро-2025. Команди, що програють, змагатимуться у Дивізіоні C.

“Кістяк збірної Болгарії складають легіонерки, більшість з яких виступає у Швейцарії, Австрії, Румунії. У нас була можливість детально вивчити гру болгарської команди, і тепер головне – проявити свої найкращі якості на футбольному полі”, – сказав наставник збірної України Володимир Пятенко.

Він викликав у команду 23 футболістки.

Склад жіночої збірної України на матчі плей-офф Ліги націй

  • Воротарі: Катерина Самсон (“Ворскла”), Дар’я Келюшик (“Кривбас”), Катерина Боклач (“Марсель”);
  • Захисники: Катерина Корсун, Яна Котик, Ірина Подільська (усі – “Ворскла”), Анастасія Вороніна (“Колос”), Ольга Басанська (“Житлобуд-1”), Любов Шматко (“Галатасарай”), Яна Деркач (“Фомгет”);
  • Півзахисники: Ірина Майбородіна (“Колос”), Ганна Петрик, Ніколь Козлова, Вероніка Андрухів (усі – “Ворскла”), Єлизавета Молодюк (“Шахтар”), Даяна Семків (“Кривбас”), Таміла Хіміч, Натія Панцулая, Дар’я Апанащенко (усі – “Житлобуд-1”) Яна Малахова (“Мура Нона”);
  • Нападники: Роксолана Кравчук (“Ворскла”), Ольга Овдійчук (“Фомгет”), Інна Глущенко (“Ніцца”).

Матч-відповідь Україна-Болгарія запланован на 27 лютого. Гра пройде на стадіоні “Мардан” у місті Анталья (Туреччина). Початок поєдинку о 15:00.

Читайте також: