Один із найгучніших судових процесів в Іспанії: колишнього захисника “Барселони” засудили до 4,5 років

40-річного екс-захисника та гравця збірної Бразилії Дані Алвеса Верховний суд Каталонії засудив до 4,5 років позбавлення волі. Його визнали винним у сексуальному насильстві над жінкою.

Подія сталася в нічному клубі Барселони Sutton 31 грудня 2022 році, повідомляє видання Reuters.

Одного з найтитулованіших футболістів в історії заарештували в січні 2023 року. Він заперечує свою провину і каже, що все було за згодою, однак потерпіла заперечує це. 

“Доведено, що потерпіла не давала згоди, і є докази, крім свідчень позивача, які дозволяють вважати зґвалтування доведеним”, – йдеться у заяві суду. 

Тому, окрім позбавлення волі, Алвес повинен виплатити жінці 150 тисяч євро. Цей судовий процес став одним з найгучніших, адже увага тут прикута не лиша до відомого спортсмена, а й до проблеми гендерного насильства, яку не раз піднімали в Іспанії. З 2022 році тут зробили згоду ключовим елементом у справах про сексуальне насильство та збільшили мінімальний термін ув’язнення за напади із застосуванням насильства.

Однак, Алвес ще може оскаржити це рішення. Ця справа негативно вплинула на його футбольну кар’єру. Мексиканський клуб, у якому він раніше грав, після арешту оголосив про розірвання контракту.

За свою кар’єру колишній футболіст “Барселони”, “Ювентуса” та ПСЖ, завоював 46 титулів і вважається найтитулованішим футболістом світу. З іспанським клубом “Барселона” він провів вісім сезонів, вигравши у 2008-2016 роках шість разів Ла Лігу, тричі Лігу чемпіонів та чотири рази здобувши Кубок Іспанії.

Читайте також: