В Німеччині помер 18-річний баскетболіст Артем Козаченко, який зазнав ножового нападу

10 лютого у німецькому місті Обергаузен сталась жахлива трагедія з українцями. Двоє юних баскетболістів Володимир Єрмаков та Артем Козаченко зазнали нападу на міському вокзалі.

Хлопці були атаковані неповнолітніми особами з ножами. 17-річний Єрмаков загинув одразу від отриманих травм, а Козаченка доставили у госпіталь у важкому стані.

У ЗМІ потрапляла інформація, що Артем йде на поправку, але, на жаль, ці заяви виявились поспішними. Сьогодні, 20 лютого, стало відомо, що Козаченко помер у реанімації.

Про смерть 18-річного хлопця повідомили у дюссельдорфському клубі “ART Giants”. Саме у ньому Козаченко та Єрмаков виступали, граючи у молодіжній команді U-19.

– Артем також був надзвичайно популярним серед одноклубників, тренерів та друзів. Всі висловлюють лише позитивні слова про нього. Окрім великого таланту та дисциплінованої відданості баскетболу, Артем був відомий як радісний, гумористичний та відкритий хлопець. Він з Володимиром виховували глибоку та пов’язану дружбу один з одним, яка продемонструвала важливість людського зв’язку у нашому житті, – йдеться у заяві “ART Giants”.

Раніше поліція вже заарештувала трьох підлітків, яких підозрюють у вбивстві українців. Головним злочинцем є 15-річний німець турецького походження, який проживає у Гельзенкірхені.