Українські паралімпійці встановили рекорд Європи на міжнародному турнірі з легкої атлетики

З 7 по 16 лютого в Дубаї (ОАЕ) проходив міжнародний турнір з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та розумового і фізичного розвитку.

У змаганнях взяли участь понад 500 спортсменів з 68 країн світу. На цьому турнірі спортсмени виконували кваліфікаційні нормативів для участі у чемпіонаті світу з легкої атлетики, що відбудеться у місті Кобе (Японія), і на якому будуть розігруватися ліцензії на Паралімпіаду-2024.

Україну представляли 10 атлетів з інвалідністю. Наша команда добре витупила і виборола 15 медалей, з яких 6 золотих, 6 срібних та 3 бронзові нагороди, а також один рекорд Європи.

Переможці та призери:

  • “Золото”: Анастасія Москаленко (штовхання ядра); Наталія Кобзар (біг, 200 м); Оксана Ботурчук, гайд Микита Барабанов (біг, 400 м); Яна Лебєдєва (метанні диску); Олександр Литвиненко (стрибку в довжину); Ярослав Окапінський (біг, 400 м).
  • “Срібло”: Іван Тетюхін (біг, 200 м + біг, 100 м); Ярослав Окапінський ( біг, 200 м); Оксана Ботурчук, гайд Микита Барабанов (біг, 200 м + біг, 100 м не нагороджувалася); Наталія Кобзар (біг, 400 м); Іван Тетюхін (біг, 100 м).
  • “Бронза”: Яна Лебєдєва (штовхання ядра, рекорд Європи); Анастасія Москаленко (метання клабу); Олександр Литвиненко (біг, 100 м).