Президент WBC Маурісіо Сулейман: “Ф’юрі знову у спортзалі. Він у нормі і готовий продовжувати”

Президент WBC Маурісіо Сулейман запевнив, що володар титулу WBC Тайсон Ф’юрі сповнений мотивації вийти на бій за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі проти чемпіона світу за версіями WBO/WBA/IBF/IBO Олександра Усика у всеозброєнні.

“Це бокс. Таке трапляється, і я впевнений, що тепер це буде ще серйозніший бій. Це розчарування, яке їм обом доводиться пережити. Стільки жертв, стільки терпіння, стільки праці вкладено, а потім одне розсічення, і все відкладається.

Але вони вже знову у спортзалі. Я розмовляв з Тайсоном кілька днів тому. З ним усе гаразд, він готовий продовжувати, і 18 травня відбудеться одна з найкращих подій в історії боксу”.

Нагадаємо, поєдинок за титул абсолюту мав пройти в Ер-Ріяді 17 лютого. Проте за два тижні до бою з Усиком Ф’юрі травмувався під час спарингу. Пошкодження британця зажадало накладання швів, через які Тайсон не встигне вчасно відновитися. На думку катмена британця Хорхе Капетільо, боксеру для відновлення потрібно не менше трьох місяців.

Об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті отримав нову дату – Ф’юрі та Усик мають зустрітися на рингу 18 травня. Івент, як і раніше, прийме столиця Саудівської Аравії Ер-Ріяд.

Штрафні санкції для боксерів у разі відмови від поєдинку становлять 10 мільйонів доларів. При цьому договір на бій між українцем та британцем має пункт про реванш.