У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста

Трагічну новину повідомили в Федерації баскетболу Києва: у суботу ввечері, 11 лютого, у Німеччині був вбитий 17-річний Володимир Єрмаков.

“Володя і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду “ART Giants” (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони – українці! Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації”, – зазначили в Федерації.

Зараз справою займається місцева поліція.

Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах “Тейваз” і “5T.E.A.M.-ДЮСШ-12” (2006 р.н.). Виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії у складі юнацької збірної України (U-16). Світла пам’ять…

У Міністерстві закордонних справ заявили, що взяли на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста, і що поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії.

Генеральне консульство в Дюссельдорфі контролює лікування Артема Козаченко. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Його стан стабільний, загроз життю немає.

У Німеччині вбили 17-річного українського боксера