Українська рапіристка – чемпіонка Європи U-23

23 травня у Будапешті стартував чемпіонат Європи з фехтування серед спортсменів до 23-х років. Перший день змагань став успішним для збірної України: київська 20-річна рапіристка Ольга Сопіт, подопічна тренерів Дмитра та Алли Миронюків, завоювала “золото”

Ця перемога стала історичною для України, адже раніше нашим спортсменам не вдавалося перемагати, або навіть потрапити до числа призерів у цьому виді змагань.

Ольга Сопіт здолала британку Амелі Тсанг та ізраїльтянку Ліор Друк з однаковим рахунком 15:11. Таким чином, українка вийшла з групи з чотирма перемогами у п’яти боях.

У чвертьфіналі, їй довелося схрестити зброю з авторкою бронзи Гран-прі Турину, співвітчизницею, вихованкою миколаївської школи фехтування, Аліною Полозюк. Спочатку києвлянка їй поступалася, та у підсумку знову, вже втретє за день, Ольга перемогла – 15:11.

Далі на вихованку Алли та Дмитра Миронюків чекало випробування італійською рапірою. Півфінальний та фінальний поєдинки розвивалися за схожим сценарієм. Поступаючись на початку, наша спортсменка змогла переломити хід подій і вирвати перемогу: в 1/2 – у Анну Крістіно (15:12), а у двобої за золото – у Вітторії Чіампаліні (15:10).