Кам’янське приймає Відкритий чемпіонат міста з тхеквондо

10 лютого на базі СК “Прометей” стартував Відкритий чемпіонат міста Кам’янське з тхеквондо ВТФ у розділах “керугі” та “пумсе” в класі А та Б серед всіх вікових категорій.

Змагання проходять за підтримки міського голови Андрія Білоусова.

Протягом дня свою майстерність демонструватимуть 460 спортсменів з Першотравенська, Новомосковська, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Кропивницького та Кам’янського.

На урочисте відкриття завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК “Прометей”, депутат від ПП “Бджола”, Андрій Дроговоз, директор ДЮСШ №1 Микита Івашина, директор ДЮСШ №4, президент Кам’янської федерації з тхеквондо, Олександр Кірпа.

– Вельмишановні спортсмени, тренери, судді змагань, батьки та всі, хто любить цей олімпійський вид спорту, – сказав А.Івашина. – На початку 1990 років тхеквондо в нашому місті започаткував фахівець з цього виду спорту Валерій Малафєєв, потім продовжили його розвиток Юрій Пальок, Владлен Лобанов, Олександр Кірпа, Євген Свіжевський, В’ячеслав Сторчак, Роман Курись та інші тренери. І вже сьогодні в місті на постійній основі працюють 15 тренерів з тхеквондо у трьох дитячо-юнацьких спортивних школах. Цим видом спорту займаються понад 800 чоловік. Це дуже хороший результат. Наші спортсмени посідають призові місця на чемпіонатах України, Європи та міжнародних змаганнях. Вдячний вам за вашу працю. За дорученням міського голови вітаємо вас з початком змагань, бажаємо провести результативні бої та насолодитися цим прекрасним видом спорту. Також ми дуже вдячні нашим Збройним Силам України, які сьогодні боронять нашу батьківщину, і завдяки яким ми можемо жити і займатися спортом.

Тренер-викладач вищої категорії ДЮСШ№3 Євген Свіжевський розповів, що подібні змагання проводяться у нашому місті багато років, і є підготовчими до наступних етапів.

– Це один з етапів підготовки до чемпіонату області, до Кубку України серед дорослих, який проходитиме на наступному тижні в Хмельницькому, – зазначив тренер. – Також там буде проходити Гімназіада серед школярів і Універсіада серед студентів, з яких буде йти відбір на всесвітні змагання. А ще на нас чекає всеукраїнський Кубок Гетьмана. Тобто цей один старт є підготовчим до чотирьох рівнів змагань.

Є. Свіжевський відмитив, що склад збірної на область вже сформований. А рівень підготовки у наших, кам’янських спортсменів, дуже гарний.

Наприклад, у розділі “пумсе” виступали бронзові призери чемпіонату Європи, багаторазові чемпіони України, які входять в склад збірної і виступають на міжнародних турнірах.

Також на змаганнях двоє наших спортсменів Павло Пилипенко та Діана Самосеєнко, тренерів Євгена та Юлії Свіжевських, отримали сертифікати на чорні пояси.

Приїхали до нашого міста й вісім спортсменів з героїчного Харкова на чолі з майстром спорту міжнародного класу, срібним призером юнацьких Олімпійських ігор, Денисом Вороновським.

Він розповів, що його бійці будуть виступати у розділі “керугі”, а хто себе найкраще проявить,той представлятиме Харків на чемпіонаті України.

– На жаль, війна внесла свої корективи в наш тренувальний процес, ми багато чого пропустили, тому доводиться багато чого надолужувати, – зазначив Денис. – Ми зараз у ролі наздоганяючих. Удома тренувальний процес проходить тільки онлайн, відвідувати спортивні заклади і займатися там заборонено. Єдине, що спортсмени можуть збиратися парами, побігати, відпрацювати прийоми.