В Парижі презентували медалі Олімпійських ігор-2024

У Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року пройдуть XXXIII літні Олімпійські ігри-2024. Тобто до старту залишилося 174 дні.

8 лютого на урочистій церемонії в Парижі презентували головні нагороди змагань – олімпійські медалі. Кожна з них буде прикрашена шматочком Парижа та символом Франції. Золоті, срібні та бронзові нагороди – усього 5084 медалей міститимуть 18-грамовий шестикутник з металу, який колись був частиною Ейфелевої вежі. На зворотному боці медалі зображено давньогрецьку богиню перемоги Ніку, а також Панатінаїкос та Акрополь. На ребрі вигравіювано назву виду спорту та дисципліни. Дизайн був розроблений всесвітньо відомим виробником ювелірних виробів “Chaumet”.

Останній раз Париж приймав Олімпійські ігри в 1924 році. Для французів 33-та Олімпіада стане символічною, адже це буде означати повернення через 100 років Ігр до Франції. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.