“Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”: у Камʼянському стартували змагання зі спортивного орієнтування

У Камʼянському стартував другий етап змагань загальнонаціонального проєкту “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч” серед учнів закладів загальної середньої освіти під гаслом “Разом переможемо”, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським.

Ці змагання будуть проводитися щорічно. Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята серед учнів шкіл нашої територіальної громади, а також збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя. Цей проєкт дозволить показати, що із шкільних колективів можна виховати команди майстрів, які зможуть підкорювати світові п’єдестали.

5 лютого на базі Ліцею №21 дали старт змаганням зі спортивного орієнтування. На заході були присутні почесні гості: голова ОВА Сергій Лисак та його заступниця Ірина Грицай, міський голова Кам’янського Андрій Білоусов та амбасадори проєкту від Дніпропетровщини – срібна призерка Олімпіади з академічного веслування, тренерка Діна Міфтахутдінова та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

– Вітаю всіх учасників змагань з початком нового етапу змагань “Всеукраїнської шкільної ліги пліч-о-пліч”, – сказав С.Лисак. – Ми дякуємо нашому президенту. Вважаю, що такі спортивні змагання об’єднують та дозволяють юним спортсменам проявити свої найкращі здібності.

Дійсно, на сьогодні змагання об’єднали близько тисячі кам’янських школярів, які матимуть змогу взяти участь у 5-му, всеукраїнському етапі.

– Шановні наші спортсмени, захисники, учасники, вітаю вас на змаганнях зі спортивного орієнтування, що проходять в рамках всеукраїнського проєкту, який покликаний популяризувати спорт у нашій країні, – зазначив мер Кам’янського. – Хочу побажати вам гарних виступів, щоб перемогу отримав найкращий. Ми дякуємо нашим захисникам, завдяки яким наші діти мають можливість займатися спортом та розвиватися. Вітаю всіх, слава Україні!

Почесні гості завітали на змагання з подарунками: капітани команд отримали набори для спортивного орієнтування та палатки.

Після урочистої частини учасників змагань очікував практичний семінар по спортивному орієнтуванню, який провів головний суддя, голова “Федерації спортивного орієнтування України” у Дніпропетровській області, Валерій Заєрко.

Він пояснив, що спортивне орієнтування – вид спорту, в якому учасники за допомогою спортивної карти та компасу повинні пройти невідому трасу через контрольні пункти, розташовані на місцевості. Результати визначаються за часом проходження дистанції чи за кількістю набраних очок.

За словами начальника управління молоді та спорту Анатолія Івашини, у змаганнях беруть участь 7 команд: Гімназій №№ 6, 17, 27, Ліцею НІТ, Ліцеїв №№ 22, 23 і Академічного ліцею №15 – усього 90 учасників.

В кожній команді 6 хлопців, 6 дівчат та 1 представник команди.

Протягом трьох тижнів команди змагатимуться за звання кращого, а 24 лютого на базі СК “Прометей” відбудеться фінал змагань зі спортивного орієнтування. Переможці візьмуть участь у районних та обласних змаганнях.