Збірна України з тенісу змагатиметься за Кубок Девіса

1 та 2 лютого на хардових кортах SEB Arena у Вільнюсі чоловіча збірна України з тенісу зіграє матч кваліфікаційного раунду Світового фіналу Кубка Девіса проти суперників зі США.

Ця зустріч буде номінально домашньою для команди Ореста Терещука. Україну представлятимуть 5 спортсменів: Віталій Сачко, Олексій Крутих, Владислав Орлов, В’ячеслав Бєлінський та Ілля Білобородько.

До речі, Сачко – перша ракетка України, у чинному світовому рейтингу займає 165-те місце. У суперників Тейлор Фріц – дев’ята ракетка світу.

Переможець цього протистояння кваліфікується до фінального турніру Кубка Девіса-2024.

Розклад змагань:

  • Четвер, 1 лютого, початок о 18:00;
  • П’ятниця, 2 лютого, початок о 17:00.

Трансляція буде доступна на телеканалах Спорт 1 та Xsport.

Кубок Девіса – найбільші міжнародні командні змагання в чоловічому тенісі, які роводяться щорічно Міжнародною федерацією тенісу. Заснував турнір студент Гарвардського університету Двайт Філлей Девіс. Незважаючи на статус студента, він на той час уже двічі став чемпіоном США – спочатку в парному, а потім і в одиночному розряді. Вигравши на батьківщині все, що можливо, Двайт вирішив стати найкращим у світі.

У чинному рейтингу Кубка Девіса збірна України посідає 35-те місце,  збірна США – 11-та.
Україна чотири рази грала у плей-оф Світової групи Кубка Девіса: у 2009, 2013, 2014 та 2016 роках, де програла всі матчі.