Усик-Ф’юрі: як боксери готуються до бою

17 лютого в Саудівській Аравії відбудеться довгоочікуваний бій за звання абсолютного чемпіона світу між чемпіоном WBO/WBA/IBF/IBO Олександром Усиком та володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі.

Українець активно готується до бою та каже, що не відчуває ненависті до суперника.

“Мені взагалі не потрібна ненависть, тому що я виконую свою роботу на 300%. Я люблю те, що я роблю. І ненависть породжує ненависть. В мене є спортивна злість, мені цього достатньо”, – сказав Усик в інтерв’ю для шоу Gloves Off на TNT Sports.

Ф’юрі також готується до бою та зазначає, що тренуванням не слід приділяти весь свій час.

“Я не розпочинаю тренування задовго до поєдинків. Я готуюся до них чотири-п’ять тижнів. Скільки тренувань потрібно чоловікові? Три-чотири тижні спарингів та один тиждень відпочинку. І все – підготовку зроблено. Ми все життя боксували, тому я впевнений, що ми не розучимося це робити. Це ж не змагання з фітнесу. Тому я не думаю, що нам потрібно понад п’ять тижнів тренувань”, – сказав Ф’юрі TNT Sports.

Нагадаємо, що у сторін виникли проблеми. Вони стосуються щодо суддів та рефері. Сторона Ф’юрі наполягає на тому, щоб процесом займалася Британська боксерська рада (BBBofC). Команда Усика категорична проти цього.

В андеркарді поєдинку Усик – Ф’юрі виступатимуть колишній чемпіон світу IBF у першій важкій вазі Джей Опетая, 19-річний Мозес Ітаума та чемпіон світу за версією IBF у другій напівлегкій вазі Джо Кордіна.