На шляху до чорного поясу: кам’янські каратистки успішно пройшли зимову тренувальну школу

З 12 по 14 січня у Кам’янському, на базі СК “Прометей”, пройшла шоста зимова учбово-тренувальна школа “КІОКУШИН-КАН СТАНДАРТ – 2024”.

Про це повідомили в Федерації Кіокушин-Кан Карате Кам’янського.

Традиція організовувати у Кам’янському зимові збори з кіокушин-кан карате народилася ще у 2018 році. У минулих роках цей захід проводився у відкритому форматі, але через складну ситуацію у Дніпропетровській області, пов’язану з військовою агресією з боку РФ, у поточних зборах взяли участь лише вихованці Кам’янської федерації кіокушин-кан карате.

Програма зимової школи включала два семінари з класичної та бойової техніки, а також екзаменаційні тести. Серед учасників за старанність та наполегливість відмітили сестер Бреславець.

Учениці ліцею №39 Бреславець Єва та Бреславець Яся успішно пройшли екзаменаційний іспит на коричневий пояс (2 кю). Сестрички почали займатися кіокушин-кан карате в 6 років у секції сенсея Євгена Колішевського (3 дан). Протягом 10 років Бреславець Єва та Бреславець Яся активно беруть участь у семінарах, навчально-тренувальних школах, іспитах, а також успішно виступають на змаганнях місцевого, регіонального, національного та міжнародного рівнів у розділах ката (демонстрація техніки) та куміте (поєдинки). Єва та Яся мріють дійти до чорного поясу та завоювати титул Чемпіона Європи та Світу.

– Кіокушин-кан карате – це непроста система підготовки, вона передбачає ведення поєдинків за правилами повного контакту, – зазначив Євген Колішевський, президент Кам’янської федерації кіокушин-кан карате. – Ось чому кіокушин-кан карате, а також інші версії кіокушина вважаються елітарними стилями. Незважаючи на всю складність та різноманітність навчальної програми, багато вихованців федерації результативно виступають на змаганнях у розділах “ката” (демонстрація техніки) та “куміте” (поєдинки), успішно освоюють навчальну програму та здають екзаменаційні іспити. У цьому плані сестри Бреславець Єва та Бреславець Яся є для багатьох каратистів гарним прикладом. Єва та Яся не мають ярко виражених, природних даних, але завдяки своїй старанності та працьовитості, дівчатка впродовж тривалого часу успішно виступають на змаганнях та проходять екзаменаційні іспити, поступово наближаються до чорного поясу.