Чоловіча збірна України з волейболу розпочала з перемоги на чемпіонаті СЄВЗА

З 10 по 14 січня у польському місті Ґожув-Велькопольськи чоловіча збірна України (U-20) змагається на чемпіонаті Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації. За підсумками змагань визначиться володар єдиної прямої путівки на віковий чемпіонат Європи.

У стартовому матчі чемпіонату українська збірна зустрілася з командою Естонії.  Підопічні Володимира Романцова одразу заволоділи абсолютною ігровою ініціативою. Хороша робота на блоках (6 проти 1) та разючі “постріли” Тонконога і Свиридова вибили естонців з психологічної рівноваги. Швидко вирвавшись вперед з рахунком 11:5, надалі українці лише підтримували свою перевагу.

У третій партії суперники спробували, було, “зачепитися” за останній шанс (5:5), але в українців продуктивно “включився” Андрій Челеняк. Тому в естонців не залишилося ніякої можливості вирватися уперед.

Сьогодні, 11 січня, на українську збірну очікує ключовий поєдинок усього турніру проти потужних волейболістів Польщі, які 10 січня впевнено здолали збірну Латвії – 3:0.

Результати 1-го туру

УКРАЇНА – ЕСТОНІЯ – 3:0
(25:16, 25:20, 25:18)

Розклад матчів

  • 11 січня (четвер). 18:00. Україна – Польща
  • 12 січня (п’ятниця). 18:00. Україна – Азербайджан
  • 14 січня (неділя). 21:00. Україна – Латвія

Трансляція буде доступна на ФБ-сторінці ГО “Федерації волейболу України”/Ukrainian Volleyball Federation.