Глядачам дозволили відвідувати матчі української волейбольної Суперліги

З січня 2024 року матчі чоловічої та жіночої Суперліги будуть відкриті для відвідування глядачів.

Про це повідомила Професійна волейбольна ліга України. 50% коштів, виручених від продажу квитків, буде перераховано на рахунок благодійного фонду “Повернись живим”.

Зазначається, що вартість перепусток становитиме 100 – 250 гривень. Поєдинки чоловічої та жіночої Суперліги України проводяться у Чернівцях.

Нагадаємо, тема обмеженого допуску вболівальників на спортивні змагання у нашій країні регулярно порушувалася останніми місяцями. Так, у листопаді президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський звернувся із відкритим листом до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у якому попросив сприяння з поверненням глядачів на трибуни. У лютому з аналогічним проханням до Мінмолодьспорту зверталася Федерація хокею України.

Міністерство молоді та спорту України, у свою чергу, розробило заходи безпеки щодо допуску вболівальників на трибуни під час спортивних заходів.

У грудні Українська асоціація футболу (УАФ) провела робочу нараду, присвячену допуску глядачів на трибуни під час футбольних матчів в Україні. Учасники планують запровадити соціальну квоту вболівальників, які матимуть змогу відвідувати ігри.