Українці змагатимуться на чемпіонаті Європи з велотреку: склад збірної

З 10 по 14 лютого у голландському Апелдорні пройде чемпіонат Європи з велотреку.

Змагання зберуть майже 300 спортсменів та спортсменок з 25 країн, які упродовж п’яти днів  розіграють 22 комплекти нагород: по 11 серед жінок і чоловіків, а також такі важливі очки в олімпійський рейтинг відбору на Париж-2024.

Учасники випробовуватимуть свої сили у спринті, кейріні, омніумі, медісоні, гіті, скретчі, гонці переслідування, гонках за очками та на вибування, у командних спринті та персьюті.

Україну на континентальній першості представлятиме збірна у складі 15 атлетів, серед яких віцечемпіонка Олімпійських ігор-2020 Олена Старікова, чемпіон Європи-2018 Роман Гладиш та чинний чемпіон світу серед юніорів Даніїл Яковлев.

Склад збірної України:

  • Жінки: Алла Білецька, Тетяна Клімченко, Аріна Коротєєва, Олександра Логвинюк, Олена Старікова, Тетяна Ященко;
  • Чоловіки: Георгій Антоненко, Богдан Данильчук, Владислав Денисенко, Роман Гладиш, Віталій Гринів, Валентин Кабашний, Валентин Варгаракин, Даніїл Яковлев, Микита Яковлев.

Подивитися змагання можна буде на телеканалі Eurosport 2
Результати будуть доступні на сайті https://uec.swisstiming.com

За всю історію участі у чемпіонаті Європи з велотреку українці здобули 27 медалей: чотири золоті, дев’ять срібних і 14 бронзових.

Чемпіонат Європи з велотреку 2024 року стане чотирнадцятим в історії. Перше Євро з велотреку відбулося в 2010 році в Польщі.