Дніпропетровщина доєдналася до спортивного проєкту “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”

На Дніпропетровщині стартував проєкт “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч”. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. До участі вже приєдналися 780 навчальних закладів.

Про це розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

У цьому сезоні змагання проведуть з п’яти видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черліденгу.

– Ці змагання ми анонсували наприкінці 2023-го року, – зазначив Лисак. – Головна мета – відволіктися від війни, покращити фізичну форму, проявити лідерство та знайти нових друзів. 780 навчальних закладів, а це майже всі, крім тих, які знаходяться в зоні бойових дій, вже приєдналися до проєкту. Також вже створений оргкомітет, який працюватиме в координації з правоохоронцями та іншими службами, які дбатимуть про безпеку дітей.

На першому етапі діти сформують збірні шкіл з кожного виду спорту. Далі – змагатимуться на рівні громад, районів, області. Фінал стане всеукраїнським, у ньому зійдуться найкращі команди з різних куточків країни – 20-ти регіонів та Києва.

Амбасадорами проєкту на Дніпропетровщині стали зіркові спортсмени – чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх, чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин, чемпіонка світу з академічного веслування Анастасія Коженкова та срібна призерка Олімпіади з академічного веслування, тренерка Діна Міфтахутдінова.

– Закликаю керівників шкіл, батьків та учнів активно брати участь в проєкті, адже дуже важливо розвивати спорт, бути всім разом. Це буде весело, спортивно, емоційно, – зазначив  Нікішин.

До першості планується залучити щонайменше 8 тисяч дітей з Дніпропетровської області. Загалом по Україні – 300 тисяч хлопців і дівчат різного віку. Очікується, що цей проєкт стане наймасштабнішим шкільним спортивним рухом.

Наразі триває реєстрація команд. Дедлайн – 1 лютого. Більше інформації про проєкт – на сайті.