Бій за титул абсолютного чемпіона світу: перемога Девіна Хейні над Василем Ломаченко

У Лас-Вегасі, на арені MGM Grand, вночі з 20 на 21 травня відбувся поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу. Український боксер Василь Ломаченко (17–2, 11 КО) зустрівся з чемпіоном світу за чотирма основними версіями, американцем Девіном Хейні (29–0, 15 KO).

Перед боєм Василь Ломаченко зумів здобути три перемоги поспіль після поразки в об’єднавчому поєдинку від Теофімо Лопеса у жовтні 2020 року.

24-річний Девін Хейні, у свою чергу, мав на рахунку 29 перемог на професійному рингу. В минулому році він двічі переміг австралійця Джорджа Камбососа і став володарем чотирьох поясів.

Бій між двома сильними боксерами був складним та непередбачуваним. Василь Ломаченко намагався діяти активно та завдавати багато ударів, тоді як Девін Хейні використовував свою антропометрію, зріст і розмах рук, щоб контролювати бій.

Від 9-го до 11-го раунду Ломаченко переважав суперника, але в останній третині бою дещо втомився та зменшив свою активність.

Результати

Після 12 раундів прийшов час для підрахунку суддівських записок. Незважаючи на те, що деякі експерти вважали нічию найбільш справедливим результатом, судді визнали переможцем Девіна Хейні з рахунком 116–112, 115–113, 115–113.

Таким чином, Хейні зберіг усі свої пояси і здобув 30-ту перемогу в своїй професійній кар’єрі.