Названо “зимового” чемпіона України з футболу

Футбольний клуб “Кривбас”, який пішов на зимову перерву у статусі лідера УПЛ, набравши 34 очки, став “зимовим” чемпіоном України.

У попередньому сезоні команда посіла сьоме місце, а вже в цьому – випередила “Дніпро-1”, який набрав також 34 очки, та поступився за додатковими показниками, “Полісся” (32 очки), “Шахтар” (31) та “Динамо” (28).

Також Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визнало тренера “Кривбасу” Юрія Вернидуба найкращим тренером VBET Ліги УПЛ 2023 року.

При визначенні переможця враховували номінальні результати команди, тренерську майстерність, труднощі в керуванні підопічними. Вернидуб у підсумку набрав 4,4 бала і посів перше місце, друге місце здобув Юрій Калитвинцев з “Полісся”.

“Кривбас” вже визначився із трьома суперниками у контрольних матчах на зимовому тренувальному зборі в іспанському Аліканте, де пробуде з 15 січня до 15 лютого.

Команда Юрія Вернидуба зустрінеться з “Мурсією”, яка виступає в Примері Федерасьйон, третьому за силою дивізіоні Іспанії. Також криворіжці зіграють із датським “Виборгом” та польським “Пястом”.

Наступний офіційний матч УПЛ “Кривбас” проведе з “ЛНЗ”. Базова дата 18-го туру – 24 лютого.