«Золотий» фрукт для зниження холестерину

Для нашого організму незамінною жироподібною речовиною є холестирин, який потрапляє до нас із продуктами харчування. Проте, коли цієї речовини забагато, виникає ризик багатьох хвороб, таких як ішемічна хвороба серця, інсульт, серцевий напад, атеросклероз. Та знизити рівень холестерину допоможе простий фрукт.

«Золотий» фрукт із Азії

Американська дієтологиня Майс Аль-Алі радить щодня їсти «золотий» фрукт – хурму. Саме він допоможе знизити рівень холестерину в організмі.

Хурма походить з Китаю  та північно-східної Індії, та зараз її вирощують у багатьох країнах світу. Цей фрукт містить в собі бета-каротин, натрій, магній, кальцій і залізо, – такі цінні мінерали, які потрібні нашому організму.

Дослідження вчених

Як зазначила пані Аль-Алі, в журналі Annals of Nutrition and Metabolism було опубліковане дослідження вчених, які довели, що у хурмі є таніни, які власне і знижують загальний рівень холестерину.

У рамках дослідження спеціалісти витягнули з плодів хурми багату на таніни клітковину, з якою провели експеримент. У ньому взяли участь 40 осіб, яких розділили на три групи. Вони харчувалися різними видами печива: звичайним та з високою і низькою дозою клітковини. Наприкінці експерименту з’ясувалося, що у тих, хто їв другий тип печива, спостерігалося зниження загального рівня холестерину. Тобто, вчені довели, що хурма, яка багата танінами, є корисним харчовим матеріалом для лікування гіперхолестеринемії, зазначила дієтологиня.

Однак, вона радить не займатися самолікуванням, а звертатися до лікаря, аби точно перевірити свій рівень холестерину.