«Велодень-2023» у Кам’янському: як це було (фотозвіт)

20 травня у Кам’янському відбулося справжнє спортивне свято – «Велодень-2023» під гаслом «Їдемо, допоможемо, переможемо!», який був спрямований на підтримку Збройних Сил України.

Захід був організований управлінням молоді та спорту Кам’янської міськради за підтримки міського голови Андрія Білоусова та громадських організацій «Бджола» та «Спорт для всіх».

У велопробігу взяли участь понад 200 учасників різних вікових категорій. Старт відбувся на площі Калнишевського. Спочатку за звання кращого велосипедиста змагалася малеча, віком від 4 до 8 років. Діти потішили присутніх своєю правністю та неабиякою спритністю. Потім усіх присутніх урочисто привітав міський голова Андрій Білоусов, який за традицією бере участь у велопробігу.

– Дякую за те, що приєдналися до нашого благодійного заходу, присвяченого Збройним Силам України, завдяки яким ми можемо жити, працювати та займатись спортом. Дякую за те, що займаєтесь волонтерством, підтримуєте один одного та наших хлопців на передовій. Успіху всім! – сказав мер.

Після чого привітав хлопчика Максима з Днем народження та подарував йому велосипед. Також були нагороджені дітки, які взяли участь у дитячому велопробігу. У віковій категорії «4 роки» перемогли Матвій Вітько та Мілана Ворожко, «5-6 років» – Дамір Романішко. Найбільше учасників виявилося у віковій категорії «8 років», тут 3 місце посів Григорій Курочкін, 2 місце – Тихон Івашина, 1 місце – Андрій Кондратюк, Поліна Соломоненко та Кіра Пасіка. Також нагородили Максима Ворожко та Максима Тригуба.

А згодом розпочалася безпрограшна лотерея зі спортивними подарунками.

Після всіх урочистой велосипедисти вишукувалися у колону на проспекті Шевченко. Старт дав начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, після чого спортсмени вирушили на лівий берег. Дорога під час велопробігу була перекрита для транспорту, тому учасники могли спокійно їхати, не турбуючись про автомобілістів. Загальна дистанція велопробігу склала 13 км. Фінішували учасники у сквері за кінотеатром «Мир».

Едуард Коряк зазначив, що Велодень пройшов успішно.

– Дуже задоволений, що до нашого спортивного свята приєдналося стільки учасників, – відмітив Е.Коряк. – Ми і надалі будемо підтримувати розвиток спорту у нашому місті і радувати кам’янчан і гостей міста цікавими заходами.

На підтримку ЗСУ на Велодні було зібрано 5 тисяч гривень, які найближчим часом буде передано в одну із військових частин.

Фотографії з події