Паркер та Хрговіч назвали свого фаворита у бою Усик-Ф’юрі

17 лютого в Саудівській Аравії відбудеться довгоочікуваний бій за звання абсолютного чемпіона світу між чемпіоном WBO/WBA/IBF/IBO Олександром Усиком та володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі.

Все більше експертів висловлюються з приводу майбутнього поєдинку та дають свої прогнози.

Так, колишній чемпіон світу Джозеф Паркер (30-3, 21 КО) назвав свого фаворита у цьому бою виданню Boxing News.

– Усик важкий суперник, – заявив Паркер. – Він багато разів демонстрував свої навички на ринзі проти суперників, з якими бився. Вони обидва покажуть гарні виступи, але нехай переможе найкращий. Я ставлю на Тайсона.

Обов’язковий претендент на титул IBF у надважкій вазі Філіп Хрговіч (16-0, 13 KO) промоутерській організації Queensberry Promotions розповів, за кого вболіває.

– Усик – більш різнобічний боєць, він технічний, сильний і стабільно добре підготовлений, – зазначив Хрговіч. – Хоча нещодавній виступ Ф’юрі може свідчити про спад, я вважаю, що це було більше пов’язано з відсутністю мотивації. Мотивація бійця може кардинально вплинути на його результати. Однак я віддаю свій голос Усику в цьому поєдинку, хоча насправді перемогти може кожен.

Зазначимо, що букмекери лідером поєдинку вважають Ф’юрі. На перемогу Тайсона ставки приймають із коефіцієнтом 1,53. На перемогу Усика – коефіцієнт 2,50. На нічию – 19,00.

Переможець довгоочікуваного бою назавжди впише своє ім’я в історію боксу, адже стане першим абсолютним чемпіоном світу у суперважкому дивізіоні у XXI столітті.

Останнім був легендарний британець Леннокс Льюїс, який у 1999 році  переміг американця Евандера Холіфілда.