У Кам’янському пройшов Всеукраїнський зимовий кай-фест

У четверг, 14 грудня у Кам’янському проходив майстер-клас з моделювання повітряних зміїв. Захід проходив у межах Всеукраїнського зимового кайт-фестивалю Української асоціації повітряних зміїв. У ньому взяли участь близько 40 дітей.

Виготовлення паперових кайтів

Перша частина фестивалю – Майстер-клас і запуски зміїв – пройшли у Ліцеї №18. Спочатку діти майстрували зміїв – малювали, вирізали, клеїли. Допомагали дітям учасниці міжнародних кайт-фестивалів у Болгарії та Італії 2023 року Анна Дарда й Ольга Гаража з Дніпра та Іванна Мельничук з Кривого Рогу, які спеціально приїхали до нашого міста на новий захід.

Змії були на різний смак – і голуби, і сови, і тигри, і леви, усі – різноманітних кольорів: червоні, блакитні, жовті. Потім діти запускали свої творіння. На жаль, погода не дозволила робити це на вулиці, тому запускали у спортзалі ліцею. Проте загального враження це не зіпсувало. Задоволеними залишились усі – і діти, і організатори.

Українська асоціація повітряних зміїв прийняла команду 18-го ліцею до своїх лав. Відтепер його представники зможуть представляти ліцей, місто і країну на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Друга частина фестивалю проходила на базі центру “Біофарма Плазма”.Тут пройшла презентація Кам’янської та Дніпропетровської обласної філії Української Асоціації Повітряних Зміїв та проекту “Зоряний кайт”.

Гості презентації переглянули фільми про участь представників української асоціації повітряних зміїв у міжнародних кайт-фестивалях та про успіхи в Китаї, Болгарії, Італії.

Кращих учасників Майстер-класу привітали та нагородили солодкими подарунками.

Є що згадати

Цей вид спорту – кайт-флаїнґ (запуск і керування повітряним змієм) – добре знайомий кам’янчанам. У листопаді-грудні 2021 року в нашому місті проходили змагання чемпіонату України з цього виду спорту, в якому взяли участь 57 спортсменів із 15 областей. У вересні цього року спортсмени з Кам’янського брали участь у міжнародному фестивалі повітряних зміїв, що проходив у Болгарії. Наш земляк Леонід Бройтман у 2018 році у складі збірної України став чемпіоном світу з кайтингу. Зараз він обіймає високу посаду віце-президента Української асоціації повітряних зміїв і був одним із організаторів нинішнього майстер-класу.

змії змії змії