“Дніпро-1” має намір позбутися захисника Еміліано Пуріти

Правий захисник Еміліано Пуріта є одним із головних кандидатів на вихід із “Дніпра-1” під час зимової паузи.

Як стало відомо Sport.ua, зараз у дніпровському клубі працюють над тим, щоб працевлаштувати футболіста в іншому місці – чи то повноцінний трансфер, чи то оренда, чи то полюбовне розставання, як це було з тими самими Максом Валефом і Феліпе Піресом.

26-річний аргентинець, який має також італійське громадянство, перебрався до дніпровського клубу в серпні 2022 року з грецького “Волоса” на правах вільного агента. Однак минулого сезону Пуріта встиг зіграти лише 1 матч – у кваліфікації Ліги Європи проти кіпрського “АЕКа”. На тренуванні після тієї гри в Кошице у захисника трапилася травма хрестоподібних зв’язок, від якої він довго відновлювався на батьківщині.

У поточному сезоні Пуріта провів загалом 7 поєдинків і віддав 1 гольову передачу (у матчі 9-го туру УПЛ із “Металістом 1925” – 1:0). При цьому в останніх семи турах чемпіонату легіонер з’явився на полі лише одного разу, вийшовши на заміну в самій кінцівці гри з “Олександрією” (1:0).

На одній позиції з Пурітою в “Дніпрі-1” грають Володимир Адамюк, Денис Мірошниченко і, за необхідності, Володимир Танчик. Очевидно, що головний тренер команди Юрій Максимов робить ставку саме на цих виконавців.

Контракт Еміліано діє до 30 червня 2025 року. У “Дніпрі-1” постараються зробити так, щоб цивілізовано розлучитися з футболістом раніше цього терміну.