Дніпрянка увійшла до десятки найкращих ракетомоделістів світу

Міжнародна авіаційна федерація (FAI) оголосила список найкращих спортсменів з ракетомодельного спорту за результатами цьогорічного спортивного сезону.

Так, одразу двоє українців увійшли у ТОП-10 світового рейтингу: Сергій Труш з Ніжина, який посів третє місце з 389 спортсменів, і Софія Фісун з Дніпра, яка піднялась на третю сходинку у неофіційному рейтингу юніорів.

Рейтингова таблиця формується за результатами Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту і Кубку світу окремо для кожного спортсмена. А також за спеціальною формулою, розробленою Міжнародною авіаційною федерацією. Для кожного класу моделей формула враховує: бали, отримані конкретним спортсменом і переможцем, зайняте місце та загальну кількість учасників.

Цього року на чемпіонаті в США влітку українська збірна з ракетомоделювання повернулася додому з 6 золотими медалями, загалом додавши до “скарбнички” 14 нагород.

Також українці долучилися до 5 етапів індивідуальних змагань Кубка світу, що проходили в різних країнах. Тоді відзначилися одразу 9 українських ракетомоделістів: Родіон Струзман з Дніпра виборов 1 місце у класі ракетних планерів із прискорювачем на тривалість польоту (S4A), а Софія Фісун – 3 місце в класі моделей на тривалість польоту з ротором (S9A).

Крім них, ще сім наших спортсменів потрапили в ТОП-10 в різних дисциплінах.