Кам’янське приймає Всеукраїнський боксерський турнір

У четвер, 23 листопада, в Камʼянському стартував Всеукраїнський турнір з боксу памʼяті тренера, майстра спорту Олександра Янченко, який трагічно загинув в автокатастрофі 25 років тому.

Протягом чотирьох днів свої сили на змаганнях випробовуватимуть 126 бійців із різних областей нашої країни, з них 17 – камʼянчан.

На урочистому відкритті турніру учасників привітали почесні гості: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Світлана Колісніченко, а також начальник Управління молоді та спорту Анатолій Івашина.

– Ми раді вітати найкращих боксерів, які сьогодні завітали до нас з багатьох куточків України. Крім того, дуже приємно, що на ринзі виступатимуть й наші земляки. Хочу підкреслити, що бокс є один із найпопулярніших видів спорту серед камʼянчан. У нашому місті на постійній основі працюють 13 тренерів, з них 6 – вихованці Олександра Янченко, – сказав А. Івашина, – Варто зазначити, що проведення цих змагань стало можливим завдяки підтримці голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака та міського голови Андрія Білоусова, які всебічно сприяють розвитку спорту як в Камʼянському, так і в усьому регіоні.

Майстер спорту України міжнародного класу та тренер-викладач “ДЮСШ №1” Вадим Хамаза розповів, що тренувався під керівництвом Янченко з самого дитинства та памʼятає його як наставника, що не лише передавав технічні вміння, але і виховував в нього справжній дух чемпіона.

– Олександр Олександрович був пристрасним прихильником боксу, прагнув, аби він розвивався, а його здобутки та знання передавались новим поколінням. Тоді він створив спортивний клуб та обʼєднав навколо себе численну спільноту боксерів та фахівців, – підкреслив В. Хамаза.

Один із учасників турніру Максим Берковський поділився своїми очікування від майбутніх поєдинків. Хлопець займається боксом вже 3 роки у клубі “Ринг”, та зізнається, що це саме те місце, де він знайшов себе.

– Нас заздалегідь попередили про змагання, тому я приділив тренуванням цілий місяць, аби показати свої найкращі навички. Мені ще не доводилося зустрічатись зі своїм сьогоднішнім суперником, але я впевнений у своїй формі і готовий до будь-яких викликів, – наголосив спортсмен.

Зазначимо, що імена переможців Всеукраїнського турніру стануть відомі у неділю, 26 листопада.

Кам'янське приймає Всеукраїнський боксерський турнірКам'янське приймає Всеукраїнський боксерський турнірКам'янське приймає Всеукраїнський боксерський турнірКам'янське приймає Всеукраїнський боксерський турнірКам'янське приймає Всеукраїнський боксерський турнір