Жіноча збірна України з гандболу розпочала заключний збір перед ЧС-2023

Жіноча збірна України з гандболу розпочала заключний етап підготовки до чемпіонату світу-2023. Збір розпочався 20 листопада в Олімпійському центрі “Конча-Заспа”.

Головний тренер Віталій Андронов викликав на збір 20 гандболісток. Півсередня словацької “Ювенти” Ірина Компанієць приєднається до збірної вже безпосередньо перед чемпіонатом світу.

Склад жіночої збірної України на збір перед ЧС-2023:

  • Воротарі: Юдіт Балог (Вашаш, Угорщина), Марія Гладун (Локомотива, Хорватія), Вікторія Салтанюк (Кобежице, Польща);
  • Центральні: Мар’яна Маркевич (Галичанка), Тамара Смбатян (Альба Фехервар, Угорщина);
  • Ліві півсередні: Каріна Соскида (Ювента, Словаччина), Юлія Андрійчук (Dacia Mioveni, Румунія), Тетяна Поляк (Галичанка), Анастасія Оржаховська, Анастасія Пархоменко (обидві – Спартак-ШВСМ);
  • Права півсередня: Євгенія Когуч (Ювента, Словаччина);
  • Ліві крайні: Аліса Петрів (Карпати), Марина Коновалова, Олеся Дяченко (обидві – Галичанка);
  • Праві крайні: Мілана Шукаль, Катерина Козак (обидві – Галичанка);
  • Лінійні: Ірина Прокоп’як (Галичанка), Анастасія Мелекесцева (Кобежице, Польща), Андріяна Науменко (Zalau Romania, Румунія), Каріна Колодюк (Карпати).

“Синьо-жовті” потрапили до групи G, де зіграють з Бразилією, Іспанією та Казахстаном. Українки зустрінуться із Бразилією 29 листопада. Матчі з Іспанією та Казахстаном заплановані на 1 та 3 грудня відповідно.

По три найкращі колективи з кожного квартету пройдуть до основного раунду чемпіонату світу. Далі 24 збірні будуть розділені на 4 групи по 6 команд. У плей-оф світової першості вийдуть по дві найкращі команди кожної з груп.

Жіноча збірна України з гандболу вперше з 2009 року зіграє на чемпіонаті світу. 14 років тому “синьо-жовті” посіли 17-те місце. Найкращим результатом наших спортсменок є четверта сходинка на ЧС-2003.

Нагадаємо, що світова першість з гандболу серед жіночих національних збірних відбудеться з 29 листопада по 17 грудня 2023 року в Данії, Норвегії та Швеції. Чинний чемпіон світу – Норвегія.