Кам’янське приймає Відкритий Кубок області з черлідингу

12 листопада у Кам’янському на базі СК «Прометей» проходить  справжнє свято краси та грації: Відкритий Кубок Дніпропетровської області з черлідингу.

Змагання зібрали учасників з Кам’янського, Дніпра, Павлограда та Запоріжжя, які змагаються протягом усього дня.

Наше місто представляють вихованці ДЮСШ№2, школа черлідингу «Прометей» та СК «Іскра».

Привітати юних спортсменів завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина та директор СК «Прометей» Андрій Дроговоз.

– За дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас на наших змаганнях у цьому прекрасному залі, – сказав А.Івашина. – Кам’янське має великі спортивні традиції, а черлідинг є одним з наших провідних видів спорту. Вже багато років у нас готують спортсменів найвищого рівня. Серед наших вихованців є призери та чемпіони світу та Європи, чемпіони України та області. Також хочу висловити слова вдячності українським воїнам, які боронять нашу державу, виборюють волю і свободу, схиляємо голову перед тими, хто загинув та віримо у нашу Перемогу. Слава Україні!

Президент Дніпропетровського відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації черлідингу Тетяна Залогіна розповіла, що ці змагання – відбіркові на Кубок України, який проходитиме в грудні у Львові.

– Сьогодні в нас насичений день, ми працюємо на двох майданчикам, щоб всі спортсмени встигнули виступити за один день, аби не було великого скупчення дітей та батьків. Самі розумієте, такі часи, – сказала Т.Залогіна. – Змагаються різні вікові категорії: від 3 до 16 років у номінаціях «хіп-хоп», «фрістайл» та «джаз». Виступають у сольних номерах, дуетах, квартетах та командних номерах.

Данило Цимбалюк представляє кам’янську СК «Іскру». Хлопець вже встиг виступити у командному номері та посісти 1 місце.

– Мені подобається цей вид спорту, люблю рухатися, танцювати, – сказав Данило. – Мені зараз 12 років, 7 з яких я займаюся черлідингом. Зараз на мене чекає виступ у номінації «хіп-хоп». Сподіваюся посісти перше місце. У мене хороший настрій та великі плани на майбутнє!

Данило

Старший тренер Кам’янської федерації черлідингу, суддя міжнародної категорії, Альона Козинець, зазначила, що задоволена сьогоднішніми змаганнями, вони проходять у гарному темпі.

– Ми дуже задоволені виступом наших спортсменів, вже маємо золоті медалі, – сказала А.Козинець – Серед наших юніорів, дітей 5-8 років, які показали чудові командні виступи, ми відібрали спортсменів на Кубок України. Рада, що у нашому місті черлідинг розвивається максимально круто. Ми маємо переможців та призерів багатьох змагань різних рівнів. Зараз ми готуємося до Кубку України, який пройде з 1 по 4 грудня у Львові. Потім в нас буде відбір в збірну команду, яка виступатиме на чемпіонаті Європи. А вже перед Новим Роком проведемо домашній турнір, щоб діти отримали гарний настрій та зарядилися на подальші змагання.

Козинець

За словами Анатолія Івашини, Відкритий кубок області наше місто приймає вшосте. 8 кам’янчан входить до складу збірної України, і показують гарні результати. І все це відбувається безпосередньо за участю міської влади.

– Міський голова піклується про розвиток спорту в нашому місті, зокрема черлідингу, – зазначив А.Івашина. – При його підтримці було придбано спортивний інвентар для занять цим видом спорту. Також частково за рахунок управління молоді та спорту придбана екіпіровка для наших черлідерів. Вдячні їм за високі здобутки та продовжимо підтримувати їх і надалі.

По традиції, змагання стали благодійними, усі зібрані кошти направляться на допомогу нашим воїнам.