Пам’яті Леоніда Сотника: у Кам’янському змагаються греко-римляни

11 листопада в спортивній залі ДЮСШ№1 за підтримки міського голови Андрія Білоусова проходить Відкритий чемпіонат ДЮСШ№3 з греко-римської боротьби пам’яті тренера-викладача Леоніда Яковича Сотника.

Змагання зібрали більше 100 учасників з Новомосковська, Васильківки, Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Вільногірська, Верхньодніпровська, Полтави, Донецької та Миколаївської областей.

Наше місто представляють спортсмени ДЮСШ№1 та ДЮСШ№3.

Привітати зі спортивним святом учасників заходу завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор ДЮСШ№3 Микола Маймур, заступник директора ДЮСШ№1 Микита Івашина, дружина Леоніда Сотника – Валентина Сотник, його онук – Володимир Сотник, ветерани греко-римської боротьби, майстри спорту України Юрій Єлисєєв та Іван Вишницький, головний суддя змагань, суддя національної категорії Юрій Никитенко та головний секретар змагань, суддя міжнародної категорії Дмитро Петрушкін.

– Шановні спортсмени, тренери, ветерани спорту, гості нашого міста, вітаю вас з початком змагань, – сказав А.Івашина. – Шановна Валентина Леонідівна, дякую за те, що пам’ятаєте, за те, що кожного року ми проводимо цей турнір в пам’ять нашого славетного тренера Леоніда Сотника. За дорученням міського голови щиро бажаю усім спортсменам успіху у спорті, у всіх ваших починаннях. Незважаючи ні на що, ми – незламні. Дякую нашим воїнам, які виборюють свободу нашої держави, схиляю голову перед тими, хто загинув. Ми обов’язково переможемо. Слава Україні!

Як розповів Юрій Никитенко, змагання в честь відомого тренера проходять у Кам’янському вдев’яте.

– В ДЮСШ№3 колись працював Леонід Сотник, на його честь ми кожного року проводимо чемпіонат з греко-римської боротьби, – сказав Ю.Никитенко. – Сьогодні змагаються 13 вагових категорій. Найстарші спортсмени – U16, інші 2011-2012 років народження. Впевнений, що наші кам’янські спортсмени сьогодні посядуть призові місця. Адже ми постійно тренуємося і вже готуємося до майбутніх чемпіонатів України, які пройдуть з 17 по 19 листопада у Полтаві, а також з 24 по 26 листопада – у Тячеві.

Протягом усього дня спортсмени будуть змагатися за звання кращого. Деякі борці вже змогли покласти суперника на лопатки, що є основною метою греко-римскької боротьби, доволі складного та вимагаючого витривалості та міцності, виду спорту. Інші – прийняли гіркоту поразки, але не розчаровуються, а продовжать тренуватися заради майбутніх перемог!

Нагородження спортсменів відбудеться увечері. Бажаємо успіхів усім учасникам!