У Кам’янському провели обласний чемпіонат зі спортивної акробатики

10 листопада у Камʼянському на базі дитячо-юнацької спортивної школи №4 стартував чемпіонат Дніпропетровської області зі спортивної акробатики серед юніорів та юнаків.

Участь у змаганнях беруть 4 команди з різних міст нашого регіону – Дніпра, Кривого Рогу, Покрова та звісно, Камʼянського. Загалом за нагороди змагаються близько 120 спортсменів.

На урочисте відкриття чемпіонату завітали почесні гості: начальник Управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор “ДЮСШ №4” Олександр Кірпа, заступник директора “ДЮСШ №1” Микита Івашина, президент Федерації спортивної акробатики Дніпропетровської області Лідія Секлицька, а також головний суддя змагань Лариса Коновалова.

– Вітаю спортсменів, організаторів та вболівальників з відкриттям цього чудового спортивного заходу. Ми дуже вдячні усім гостям, які сьогодні завітали до нашого міста. Бажаю учасникам здобути омріяні результати, до яких ви так плідно готувалися. Найголовніше, аби змагальні дні пройшли без травм, – зазначив А. Івашина, – Дякуємо нашим воїнам, які боронить нашу свободу та незалежність! Слава Україні!

Президент обласної Федерації спортивної акробатики Лідія Секлицька відзначила, що помічає значний інтерес дітей до цього високотехнологічного виду спорту, який розвиває не тільки мʼязи, але й мозок.

– Це вражає та мотивує – спостерігати за стійким попитом молодого покоління на спортивну акробатику. Завдяки плідній, наполегливій та грамотній роботі тренерів, спортсмени з нашого регіону невпинно виборюють почесні місця на змаганнях різних рівнів, – підкреслила Л. Секлицина.

Вихованки “ДЮСШ №4” Кіра Валеєва та Вікторія Киприч, які здобули “золото” в жіночих парних вправах за програмою першого розряду, розповіли, що разом вони тренуються вже майже 2 роки.

У Кам'янському провели обласний чемпіонат зі спортивної акробатики

– Акробатика для нас – це життя. Ми займаємось кожного дня, і, звісно, перед кожним важливим виступом наша тренерка Лариса Коновалова завжди нагадує нам про важливість уваги до елементів, композиції та вираження емоцій. Головне правило – не хвилюватися, – сказали дівчата.

Зазначимо, що наступним етапом для переможців обласного турніру стане Чемпіонат України, який пройде наступного тижня у Львові.