Збірна України перемогла на Всесвітніх іграх єдиноборств-2023

З 21 по 30 жовтня у місті Ер-Ріяд у Саудівській Аравії проходили Всесвітні ігри єдиноборств-2023 (World Combat Games 2023).

Кваліфікацію для участі у змаганнях пройшли понад 1500 спортсменів із 129 країн. Збірна України була представлена у таких видах спорту, як армрестлінг, сават, джиу-джитсу, карате, кікбоксинг WAKO, муай-тай, самбо, сумо, ушу, панкратіон, боротьба на поясах Алиш та грепплінг.

На змаганнях українці здобули 53 медалі, з яких 21 – золота, 17 – срібних та 15 бронзових, і посіли перше місце і у медальному заліку, і за кількістю нагород.

Другими стали господарі змагань, збірна Саудівської Аравії, яка здобула 51 медаль, на третьому місці — команда Казахстану, у якої 48 медалей.

У заключний день змагань World Combat Games 2023 нашу скарбничку поповнили представники французького боксу Сават та таїладського боксу Муей Тай.

Так, “срібло” вибороли Юрій Зубчук (французький бокс Сават, комбат, до 85 кг) та Олег Приймачов (таїландський бокс Муей Тай, до 91 кг).

“Бронзу” здобули Олександр Братчиков (французький бокс Сават, комбат, до 70 кг) та Анастасія Михайленко (таїландський бокс Муей Тай, до 48 кг).

ігри ігри ігри