9-річний українець став світовим рекордсменом в гирьовому спорті

9-річний Василь Маєвський-молодший з села Клячаново на Закарпатті здобув титул світового рекордсмена в гирьовому спорті.

Про це повідомила очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

– Чи багато ви знаєте дітей-світових рекордсменів? Думаю, що ні, – зазначила Вєтрова. – Бо таких і насправді одиниці. А тепер уявіть, скільки ця дитина має трудитися, щоб досягти таких результатів, які не кожному дорослому під силу.  Йому всього 9 років, а він вже штовхає спортивні снаряди як справжній богатир. За 1 хвилину він зміг підняти гирю вагою 16 кг аж 20 разів при власній вазі 48,5 кг. І що для рекорду найважливіше: в абсолютно правильній техніці.

Лана Вєтрова була вражена витривалістю і силою Василя. Адже хлолпчик вже в 10 місяців, ледве почав ходити, а вже підняв і поніс 6-ти кілограмову гирю. В 4 роки став постійно відвідувати спортзал. Тато і тренер Василь Маєвський-старший вже тоді помітив у сина спортивний характер і волю до перемоги. Спортсмен близько двох місяців тому зміг встановити рекорд України, а тепер він – світовий рекордсмен.

До речі, найсильніший чоловік на планеті – українець Олексій Новиков, а найсильніша жінка – наша Ольга Лящук. А маленький українець Василь Маєвський тепер став найсильнішою дитиною.

маєвський