Збірна України з футзалу програла Польщі у другому турі відбору на ЧС-2024

Україна зустрічалася з Польщею у відборі на чемпіонат світу.

“Синьо-жовті” розпочали елітний раунд кваліфікації з перемоги над Бельгією з рахунком 10:2. Натомість суперник українських футзалістів стартував на змаганнях з поразки. У першому турі поляки поступилися сербам – 1:2.

Як пройшов поєдинок

Україна розмочила рахунок на 11 хвилині після удару Корсуна, а за кілька миттєвостей Педяш подвоїв перевагу. Згодом полякам вдалося відновити паритет – відзначився Крєзель, а Ципун зрізав у власні ворота.

У другій половині зустрічі хороший шанс забити був у Жука, але голкіпер врятував. Невдовзі він міг записати асист у свій актив, проте Чернявський влучив прямо у воротаря. Під завісу матчу Марек злету замкнув подачу Крєзеля та вивів поляків вперед. Українці намагалися врятуватися, але конвертувати моменти у гол так і не вдалося.

Зустріч завершилась з рахунком 2:3. Таким чином, підопічні Олександра Косенка втратили перше місце у групі та опустилися на третю сходинку.

Турнірна таблиця групи В

  1. Сербія – 4 очки (2 матчі), 5:4 – різниця м’ячів
  2. Польща – 3 очки (2), 4:4
  3. Україна – 3 очки (2), 12:5
  4. Бельгія – 1 очко (2), 5:13

Календар України у відборі до ЧС-2024

  • 6 жовтня. Сербія – Україна
  • 11 жовтня. Україна – Сербія
  • 15 грудня. Україна – Бельгія
  • 20 грудня. Польща – Україна

Зазначимо, що ЧС-2024 відбудеться 14 вересня – 6 жовтня в Узбекистані. До фінальної стадії вийдуть п’ять переможців груп. Ще дві команди визначаться через плей-офф, у який потраплять чотири найкращі збірні, що фінішують на другому місці.