Сьогодні збірна України з баскетболу 3х3 стартує на чемпіонаті Європи: склад гравчинь та прогнози тренера

Сьогодня, 6 вересня, національна жіноча збірна України з баскетболу 3х3 під керівництвом Юрія Процюка стартує на чемпіонаті Європи в ізраїльському Єрусалимі.

Збірна України потрапила до групи А разом зі збірними Франції та Чехії. О 17:05 українки зіграють з французами, о 18:55 – з чехами. О 20:45 між собою зіграють команди суперники. До плей-оф вийдуть кращі дві команди з групи.

В складі збірної на чемпіонаті Європи зіграють досвідчені Кристина Філевич та Тетяна Юркевічус, а також молоді Анжеліка Ляшко та Вероніка Космач.

Тренер Юрій Процюк прогнозує, що матч з Францією буде складним, адже французи – фаворити не лише групи А, а й всього чемпіонату Європи. Ключовою, за словами Процюка, стане гра з Чехією. Перемога не лише виведе синьо-жовтих в чвертьфінал, але й значно підвищить шанси потрапити на олімпійську кваліфікацію. Команда Чехії грає в своєму складі вже 6 років, вона гарно натренована та дуже гарно підготовлена. Тому нашим дівчатам доведеться прикласти чимало зусиль, ади вирвати перемогу.

– Легко не буде, але вірю в наших дівчат і вірю, що вони зроблять все, щоб Україна перемогла, – зазначив тренер.

Також у чемпіонаті Європи беруть участь ще дев’ять команд:

  • Група B: Німеччина, Італія, Ізраїль
  • Група C: Литва, Угорщина, Португалія
  • Група D: Іспанія, Нідерланди, Люксембург

Нагадаємо, жіноча збірна України з баскетболу 3х3 посіла перше місце в групі на відбірковому турнірі чемпіонату Європи у румунській Констанці і кваліфікувалась на континентальну першість.