Українські біатлоністи здобули 11 нагород літнього чемпіонату світу

Українській збірній вдалося вибороти найбільше нагород на чемпіонаті світу з біатлону.

З 24 по 27 серпня в словацькому селі Брезно-Осрблі на спорткомплексі Národné biatlonové centrum Osrblie проходив 28-й чемпіонат світу з літнього біатлону. Серед дорослих спортсменів та юніорів було розіграно 12 комплектів медалей з таких біатлонних дисциплін: суперспринт, спринт, гонка переслідування, масстарт.

Загалом у змаганнях взяли участь 246 спортсменів (108 жінок і 138 чоловіків) з 24 країн світу. Збірну України представляли 24 спортсмена.

Українці завершили виступ “золотом” у чоловічому масстарті. Тарас Лесюк з чистою стрільбою виграв гонку з часом 32:34.3.
Усього наші біатлоністи (дорослі та юніори) здобули 11 нагород чемпіонату світу: 2 золоті, 4 срібні та 5 бронзових.
Наша збірна посіла друге місце у медальному заліку, поступившись лише команді Болгарії, у якої 3 “золота” і одна “бронза”. А от за загальною кількістю медалей українцям не було рівних.

Нагороди українських спортсменів:

  • “Золото”: Тарас Лесюк (масстарт), Богдан Борковський (спринт, юніори).
  • “Срібло”: Олександра Меркушина (суперспринт, юніорки), Сергій Супрун (суперспринт, юніори), Степан Кінаш (спринт, юніори), Віталій Мандзин (гонка переслідування, юніори).
  • “Бронза”: Артем Тищенко (суперспринт), Олена Городна (суперспринт; гонка переслідування, юніорки), Віталій Мандзин (спринт, юніори), Богдан Борковський (гонка переслідування, юніори).

Медальний залік ЧС-2023:

  1. Болгарія — 3 “золото” + 0 “срібло” + 1 “бронза” = 4 медалі,
  2. Україна — 2+4+5 = 11,
  3. Естонія — 1+2+0 = 3,
  4. Німеччина — 1+1+2 = 4,
  5. Чехія — 1+1+1 = 3.