Кам’янські спортсменки стали призерами чемпіонату світу з пауерліфтингу

З 24 серпня по 3 вересня в румунському місті Клуж-Напока проходить Чемпіонат світу серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат з пауерліфтингу, який зібрав спортсменів з понад 50 країн світу.

Серед учасників були вихованці кам’янської ДЮСШ№2 Тетяна Музиченко та Домініка Атаєва, тренера Валентина Малікова. Дівчата успішно виступили на світових змаганнях та показали гарні результати.

Так,  25 серпня Тетяна виборола срібну нагороду, а також дві малі нагороди в окремих вправах. У присіді їй підкорилися 155 кг, завдяки чому спортсменка завоювала “золото”. До речі, присід – одна з коронних вправ спортсменки.

У жимі лежачи спортсменка підняла 77.5 кг, і як результат, завоювала “бронзу”. Значні досягнення дозволили Тетяні вперше виконати норматив Майстра спорту України. Також дівчина є чемпіонка Європи 2023 року у ваговій категорії 52 кг.

В категорії 69 кг серед дівчат збірну України представляла Домініка. Дівчина виборола бронзову нагороду в сумі триборства і малі нагороди в окремих вправах – “бронзу” в жимі лежачи.

пауерліфтинг