У Кам’янському відбувся спортивний захід до Дня пам’яті захисників, які загинули за свободу і незалежність України

У суботу, 26 серпня, у палаці спорту “Прометей” змагалися діти, чиї батьки загинули на фронті. Змагання під назвою “Змагаймось. Пам’ятаємо. Шануємо” проводились за ініціативи громадської організації “Родини загиблих героїв міста  Кам’янське”, за підтримки міського голови Андрія Білоусова, управління молоді та спорту міської ради, та громадської організації “Бджола”.

спорт

Змагання проводилися напередодні Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», який відзначається 29 серпня.

На заході були присутні міський голова Андрій Білоусов, голова Кам’янської міської організації політичної партії «Бджола» Наталія Ктітарова, голова ГО “Родини загиблих героїв міста  Кам’янське” Олександр Самойлович і начальник управління молоді та спорту міської ради Едуард Коряк.

Учасників змагань привітали голова Андрій Білоусов та Олександр Самойлович. Вони подякували всім учасника змагань, всім, хто прийшов повболівати за них і підтримати, і побажали перемогти сильнішим.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

А потім розпочалися змагання. На паркеті змагалися 4 команди: “Веселка”, “Сонях”, “Блискавка” і “Стріла”. У кожній – по три учасники, дівчата і хлопці різного віку. Команди змагалися у 4 спортивних естафетах –  бігали навипередки з різними предметами, кидали м’ячі у корзину. Це було нелегко робити на слизькому паркеті – треба ж було не тільки бігати, а й предмети у руці втримати. Діти часто падали, проте одразу ж підіймалися і бігли далі.  Закинути м’яча до корзини виявилося не всім під силу – проте усі старалися, усіх переповнювало бажання перемогти. Навіть почесні гості змагань не витримали і почали допомагати командам.  Глядачі палко підтримували учасників змагань. У залі панувала атмосфера свята і позитивного настрою. Позитиву командам додав і виступ юних вихованок відділення черлідінгу ДЮСШ №2.

І ось настав час визначити переможців. Найкращою виявилась команда “Веселка”. Далі команди розподілились так: “Сонях”, “Блискавка”, “Стріла”. Всі учасники змагань отримали кубки, грамоти, медалі і подарунки.

Організатори змагань подякували українським родинам, які в непростих умовах виховують таких дивовижних і незламних синів і дочок нашої країни.

“Ми вперше провели подібні змагання для дітей, чиї батьки загинули на цій страшній війні. Будемо проводитити іх і надалі, – сказав начальник управління молоді та спорту міської ради Едуард Коряк. – Дякуємо всім учасникам. Такі змагання – краща пам’ять про тих, хто віддав життя за нашу країну, за нас з вами. Велике спасибі всім їм, спасибі ЗСУ за мирне небо і мирне життя в нашому місті, за можливість проводити подібні змагання, приносити радість людям у такий непростий час. Разом переможемо! Слава Україні!”

спорт